Condiții Călătorie Londra din România (Februarie 2023)


 

Condiții de călătorie pentru cetățenii care călătoresc din Marea Britanie spre România

 

Regulile de călătorie pe perioada pandemiei se pot schimba de la o saptamana la alta. Însă in urma descoperirii variantei Omicron a virusului Sars-Covid 2, Condiții Călătorie Londra se pot modifica de la o zi alta. 

Pentru ultimele update-uri va rugam sa urmăriți site-uri oficiale ale Mae.ro si Gov.co.uk.

Conform Ministerului de Afaceri Externe:începând cu data de 1 noiembrie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se diferențiază în funcție de stadiul vaccinarii persoanelor. Pentru persoanele vaccinate cu două doze, condițiile de călătorie sunt mult simplificate. Pentru persoanele nevaccinate sau vaccinate cu o singură doză/incomplet, există restricții și reguli speciale. În acest moment, România nu se află pe lista roșie.

Incepand cu 1 Octombrie 2021 cetățenii români ce vor sa viziteze UK in scop turistic pot sa calatoreasca doar cu Pașaportul!

MAE foloseşte acest prilej pentru a reaminti că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetăţenii români nerezidenţi pot călători spre/tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare (https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-from-1-january-2021). Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Condiții Călătorie Londra
Condiții Călătorie Londra

 

Condiții Călătorie Londra dinspre România

De ce aveți nevoie pentru a călători la Londra din România. Mai jos explicăm fiecare punct in detaliu:

 

Pașaport valabil: Valabilitate de minim 6 luni înaintea datei de expirare a acestuia.

Certificat de vaccinare: documentul sau certificatul pe care ți-l oferă în România când ai finalizat programul de vaccinare (cele 2 doze cu vaccinurile Pfizer și Moderna sau singura doză de vaccin Johnson & Johnson). Poate fi atât în format hârtie sau sau in format electronic. Puteți folosi aplicația oficială Check DCC.

Cod de referință al testului Covid-19 din ziua 2: Acest test poate fi Antigen, este rezervat online înainte de călătorie. Puteți cere să fie trimis la hotel sau la resedinta dumneavoastra din Regatul Unit.  Este necesar pentru toți adulții și pentru copiii de 5 ani și peste aceasta varsta.

„Formular de localizare a pasagerilor”: Veți găsi acest formular pe site-ul oficial al guvernului britanic. Aici trebuie să adaugi toate informațiile zborului tău și, de asemenea, numărul de referință al testului din ziua 2 pe care l-ai rezervat. De aceea este necesar să cumpărați testul înainte de a încerca să completați Formularul de localizare a pasagerilor.

Asigurare de călătorie – Opțional: Deși nu este obligatorie, considerăm că este foarte recomandat să încheiați o asigurare de călătorie care să acopere toate cheltuielile în cazul testării pozitive la Covid în timpul călătoriei. Better safe than sorry tinand cont de  faptul ca regurile de intrare in UK se pot schimba de la o zi la alta si puteti pierde banii de pe biletul de avion.

 

Dacă sunteți complet vaccinat

Incepand cu data de 27 Noiembrie 2021 chiar dacă sunteți vaccinati complet cu cele 2 doze va trebui sa va rezervati si sa faceți testul Antigen la Sosire a doua zi ( ziua 2).

Înainte de a călători în Anglia dacă sunteți complet vaccinat trebuie sa:

Puteți alege între test Antigen sau un test PCR.

Va trebui să introduceți numărul de referință al rezervării pentru testul COVID-19 pe formularul de localizare a pasagerilor.

Chiar dacă veți fi în Anglia mai puțin de 2 zile (tranzit), mai trebuie să rezervați și să plătiți pentru un test COVID-19 din ziua 2.

Condiții Călătorie Marea Britanie
Condiții Călătorie Marea Britanie

Dacă nu sunteți complet vaccinat

Acesta este ceea ce trebuie să faceți dacă nu vă calificați conform regulilor complet vaccinate pentru călătoria în Regatul Unit incepand cu data de 27 Noiembrie 2021.

Consultați această secțiune a acestui ghid pentru a vedea dacă vă calificați ca fiind complet vaccinat.

Înainte de a călători în UK dacă nu sunteți  complet vaccinat trebuie să:

Trebuie făcut  un test COVID-19 în România (sau în țara de unde aveți zborul. Acesta trebuie făcut cu cel puțin 3 zile înainte de a călători în Regatul Unit.

Lista oficială a guvernului britanic pentru a cumpăra testele Covid: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type.

Noi va recomandat sa va rezervati testul covid la cel mai mic pret online www.projectscreen.co.uk/

by Sorin

Sorin is a freelance travel writer. He is an experienced travel writer and traveller. Since 2012 he explored more than 60 countries on 4 continents: Asia, Europe, Africa and North America. Currently is based in Romania after spending the last 7 years in Myanmar.